Pe barang cuti...PIRAAH!!!

Assalamualaikum semua...

Hahaha...seperti tajuk di atas, segala hormatnya saya menceritakan perkara sebenarnya...

cuba eja huruf nie...C.U.T.I. ape bunyinye? Holiday? pandai...haa...ada ape dengan cuti? 

Best? Boring? Penat? MasyOok? siOt?

haha...kalau best dengan boring tu ok lagi...tapi kalau Penat? MasyOok? pelik bunyinye kan...?

haa...itu la korang...meh aku 'explain' cikit..huhu~

Penat : time-time cuti nie la mak bapak korang bole gunakan korang semahu-mahunya...betul tak?

contohnya macam buat kerja rumah, jaga adik (termasuk buang najis bayi), bagi haiwan peliharaan makan macam kucing, ikan, ayam, burung, kambing, lembu dll...

MasyOok : HaHAa...time cuti nie la nak cari duit lebih kan? Buat ape lagi...pegi buat kerja part time la...huhu

dari duk perabih beras mak bapak, baik pegi 'cari beras' kan...nanti boleh belanja family, kawan-kawan...aweks? bole,bole..bole Blah...Agama tak mengajar kita ber'aweks'...cilanat sungguh orang yang bawa budaya ber'aweks' nie dan tuduh orang 'gay' jika tiada aweks...haish...

siOt : perkara nie akan terjadi jika ada kawan-kawan anda yang buat ape-ape program tapi tak ajak anda sekali...

contohnya seperti tak ajak anda bermain sembunyi-sembunyi, bermain masak-masak, berenang gaya katak dll...sudah semestinya dua perkataan akan tertubik atau terterbit dari mulut anda iaitu "siOt punye kawan...tak ajak pun"


moral of the story : Aku nak habaq aku pi jalan-jalan sebenarnye..huhu

ini sebahagian gambar percutian aku ke Langkawi, Penang dan Sungai Petani






nie time mandi di pantai Tengkorak  





                     




                     depan 'berhala' terbesar Langkawi










nak tackel anak 'mat salleh'   








     Michael Yus dengan 'kuda kuningnya'                        



    

1. Hanya ingin sedut udara segar

2. Tetiba pakcik nie pakaikan aku vest...


3. Pakcik tu suruh aku pi main jauh-jauh pulak..haish..


kat bawah nie aku pegi Penang & Sungai Petani dengan member-member Unimap

                                                              

1) kat jambatan Penang                                                             2)Sekitar Pulau                             


  3) Sekitar Pulau

                                    

           4) Di luar bangunan one avenue      

                     

 5) Sekitar Pantai Kerachut

         

6) nie kekawan nublan...kat tapak pesta Penang              

  

 7) Menatang nie lagi menyeramkan dari Solero shot kat Genting

8) Kat The Carnival, taman tema air Sungai Petani, Kedah.


Percutian akan datang adalah ke Labuan pada 17 Dis ini..insha'Allah...

Adakah aku akan menawan kembali gunung Kinabalu ? Tunggu dan lihat...(^ _ ^)

1 Ringgit nilainya sangat besar seperti gambar di atas : )



p/s : kepada kawan-kawan yang tak ke mana tu, jangan jelez ye...hehe~



0 comments:

Blog Widget by LinkWithin
;

About Me

My photo
Kangar, Perlis, Malaysia
Assalamualaikum... nama diberi Muhammad Hafiz Bin Hakimi. Dilahirkan pada 3 Muharram 1410 bersamaan 6 Ogos 1989 di Hospital Besar Kajang,selangor. under graduate UKM. Bachelor Of Information Technology (Multimedia)(2008-present) "History doesn't repeat itself but AWAKEN!!!"

About this blog

Bagaimana Kau Merasa Bangga
Akan Dunia Yg Sementara
Bagaimanakah Bila Semua Hilang dan Pergi
Meninggalkan Dirimu

Bagaimanakah Bila Saatnya
Waktu Terhenti Tak Kau Sadari
Masikah Ada Jalan Bagimu Untuk Kembali
Mengulangkan Masa Lalu

Dunia Dipenuhi Dengan Hiasan
Semua dan Segala Yg Ada Akan
Kembali Padanya

Bila Waktu Tlah Memenggil
Teman Sejati Hanyalah Amal
Bila Waktu Telah Terhenti
Teman Sejati Tingallah Sepi