The meaningless of Gold

Salam semua...

Hari nie aku nak cerita cikit pasal emas...

emas yang aku nak cerita ni mungkin tiada makna atau mungkin ada makna...

22-24 jan lepas, USM kampus engineer ada buat Open teakwondo...

dengar je buat kat situ, aku terus je excited nak join...

niat utama aku join sebab nak dapat experience...

niat sampingan pula..hehehe...nak jumpa Alif kawan baik masa kat matrik

Dalam perjalanan tue, budak-budak teakwondo, mostly budak sabah tanya aku, bas lalu

jambatan tak?

aku dengan penuh yakin kata kalau pi USM kampus engineering, jangan harap la bas nak lalu

jambatan...alih-alih bas lalu juga jambatan masuk ke pulau...budak-budak nie punye la

excited...aku pula konpius...kata nak lawan kat kampus engineer...rupa-rupanya bas salah

laluan...takpe la...rezeki diorang la dapat lalu jambatan...huhu~
sampai je usm, kami diberi bilik di blok 3 lembaran...berhadapan dengan blok jaya iaitu blok

perempuan...

aku tengok blok lelaki dengan perempuan tiada pemisah...maksudnya tiada pagar atau penghalang...

so kalau budak laki nak skodeng pun boleh...di blok masing-masing hanya letak sign board

LELAKI DILARANG MASUK dan sebaliknya...

Hai...bahaya la...lelaki perempuan mudah je nak keluar masuk...

First day, iaitu hari jumaat...hari tu just timbang berat je...

so kitaorang bertungkus-lumus pi berjoging untuk kurangkan berat badan supaya dapat masuk

ke dalam kategori berat yang dipilih...

aku jog keliling kampus tue dekat 4 kali...turun la 3 kilo...rasa macam nak pitam je...huu`

masa pi timbang tue, terjumpa budak-budak navy...badan diorang semua mantap-mantap...

risau la kalau-kalau kene lawan dengan diorang...

Lepas timbang berat, kitaorang pi la keluar jejalan...yang muslim pi solat jumaat la...

waktu petang kitaorang buat aktiviti sendiri...so aku pun ambil la kesempatan pi jumpe Alif...

tengah duk sibuk cari blok Alif, tetiba aku terserempak dengan seseorang yang dah lama aku tak

jumpe...jeng..jeng..jeng...aku terjumpe si A...ex lama...hahaha..gurau je...time tu aku

tengah cakap tepon dengan Alif...tetiba aku tergamam bile terjumpa dia...silap aku tak tegur

dia...dia pun blah camtu je...haha

sebelum turun aku dah pakai baju kaler unggu...tapi oleh kerana segan pakai baju tue sebab kat

depan ada tulis 'Harapan Baru Mahasiswa' so aku pun tukar la...alih-alih jumpe dia pakai baju

kaler unggu gak...hampeh tOl..huu~

so aku pun blah la cari blok Alif...

Malam tu pula driver bas bawa kitaorang pi Auto-City...time tue kitaorang ape lagi, belasah kfc

la...timbang berat dah lepas so tak risau la kalu nak makan...



















keesokan harinya, bermula la perlawanan...kami yang amatur tak lawan masa ni..kitaorang

lawan hari ahad..so yang lawan hari sabtu semua senior-senior kitaorang...

senior lelaki semua kecundang...tak dapat emas...ramai yang dapat perak je...

U yang join tournament ni ialah UKM, USM, Uitm pahang, Unikl,MMU n UPNM...

yang open pula navy dari Semporna Sabah, kelab-kelab teakwondo penang dan sekolah-sekolah

di penang...

dalam semua pasukan yang ada, UKM la yang paling ramai penyertaan...masa berbaris, UKM la

yang paling panjang...huhu~
Hari ahad, hari yang dinanti-nantikan...aku dah tak sabar nak masuk gelanggang...

punye la semangat nak lawan...aku yang terlampau excited pi la tengok jadual perlawanan...

lepas tengok, terus aku jadi down...weh takkan nampak aku jog keliling usm sampai 4 kali dah

tak berani nak lawan? mana pegi lawan aku? Aduhai...

first match, Nelson yang lawan...Nelson kecundang...lawannya bijak menunggu peluang...

Hazmin budak palapes pula menang untuk first game tapi kecundang pada game kedua...

dia memang tak bagi can kat musuh masa first game, second game dia dah injured kat kaki...

zu wey pulak menang dalam semua game..so dia dapat emas..tahniah zu wey...
Acap just dapat perak je...tapi dia la star untuk musim kali ni...teknik lawan dia lain dari yang

lain..so ramai yang sorak untuk dia...dia pun dah dapat peminat baru..tahniah acap...huhu~





aku nie asyik cerita pasal orang lain je...aku pula macam mana?

Aku mencari-cari lawan...tapi tiada yang sudi...huu~

sedih aku...masa pi amek medal, sesorang aku je diri atas pentas tue...huu~



Bagi aku, Emas yang aku terima nie mungkin tiada makna atau mungkin ada makna...

tiada makna sebab aku terima dengan tidak berlawan satu pun...

ada makna sebab mungkin emas ni menjadi sebagai pemangkin untuk menaikkan semangat aku

untuk teruskan teakwondo ni dengan memasuki lebih banyak tournament...

sampai sini sahaja cerita emas...sekian...







2 comments:

ini q i L L February 2, 2010 at 8:27 PM  

weh kau dpt medal emas ke? congrates!!! :)

Halfist HaQiMe February 2, 2010 at 10:59 PM  

yer...nape? nk tgk ker? huhu~

nwy thanks...:)

Blog Widget by LinkWithin
;

About Me

My photo
Kangar, Perlis, Malaysia
Assalamualaikum... nama diberi Muhammad Hafiz Bin Hakimi. Dilahirkan pada 3 Muharram 1410 bersamaan 6 Ogos 1989 di Hospital Besar Kajang,selangor. under graduate UKM. Bachelor Of Information Technology (Multimedia)(2008-present) "History doesn't repeat itself but AWAKEN!!!"

About this blog

Bagaimana Kau Merasa Bangga
Akan Dunia Yg Sementara
Bagaimanakah Bila Semua Hilang dan Pergi
Meninggalkan Dirimu

Bagaimanakah Bila Saatnya
Waktu Terhenti Tak Kau Sadari
Masikah Ada Jalan Bagimu Untuk Kembali
Mengulangkan Masa Lalu

Dunia Dipenuhi Dengan Hiasan
Semua dan Segala Yg Ada Akan
Kembali Padanya

Bila Waktu Tlah Memenggil
Teman Sejati Hanyalah Amal
Bila Waktu Telah Terhenti
Teman Sejati Tingallah Sepi