My Artwork...



Salam semua...

Hari nie nak borak pasal artwork...

sem nie aku kena ambil subjek seni lukis & grafik,

so kene la buat benda-benda alah nie..huhu~

First assignment lecturer suruh wat typography...

aku memikir la...camne la nak wat bende-bende alah nie...

nampak susah jer...

ape lagi, aku pun search la kat google...

aku jumpe macam-macam jenis typography...

semua cun-cun...tapi apakan daya, aku nie amatur je...

aku nie sebenarnya banyak idea...tapi tak termampu nak buat je...huhu~

so sebagai amatur, aku pun main buat jer...

Hasilnya seperti di atas...

itu la first production aku yang hampeh kene reject...huhu~

Kata lecturer bende alah tue tak nampak 3D...

so kene wat lain...

aku pun wat la semula...

aku tengok kekawan lain ramai yang wat gambar orang...

so aku pun nak try la wat potrait...

aku pikir nak wat potrait apa ya...hurmm...

kalu wat potrait gambar aku sendiri, ramai yang x kenal aku...

aku nie pun jenis low profile..huhu~

so aku amek la gambar yang orang kompem kenai punyer..huhu~

bawah nie second production aku...

Huh! punye la bangga aku tunjuk kat kekawan sekelas...

aku ingat dengan yang terbaru nie, aku bole hantar terus...

so aku pun menyusahkan kawan sekelas aku...

aku mintak tracing paper kat dia untuk cover kerja aku nie...

kesian kat dia...kerna aku, dia lambat masuk kelas...

aku pun masuk lambat jugak...lambat sebab pi print gambar nih...

aku pun tunjuk la hasil kerja aku nih...

Hurmm...Impressive...but no SKILL...Kua3x

AiyOo...kene reject lagi daa...

lecturer x nak aku guna tool untuk susun perkataan tuh...

dia nak aku susun satu-satu...perghh...memang parah aku...huhu~

dia x kesah aku nak antar time final pun x pe...

janji aku wat ape yang dia nak...HadOi la...huhu~

pape pun aku cuba perbaiki semula...

harap produk seterusnya dia x reject dah..huhu~

Aku rasa sampai sini jer perbualan typography nie...

harap korang komen dan bagi pandangan atau pape tips yang berguna kat amatur macam aku ni..

Sekian...(^_^)







0 comments:

Blog Widget by LinkWithin
;

About Me

My photo
Kangar, Perlis, Malaysia
Assalamualaikum... nama diberi Muhammad Hafiz Bin Hakimi. Dilahirkan pada 3 Muharram 1410 bersamaan 6 Ogos 1989 di Hospital Besar Kajang,selangor. under graduate UKM. Bachelor Of Information Technology (Multimedia)(2008-present) "History doesn't repeat itself but AWAKEN!!!"

About this blog

Bagaimana Kau Merasa Bangga
Akan Dunia Yg Sementara
Bagaimanakah Bila Semua Hilang dan Pergi
Meninggalkan Dirimu

Bagaimanakah Bila Saatnya
Waktu Terhenti Tak Kau Sadari
Masikah Ada Jalan Bagimu Untuk Kembali
Mengulangkan Masa Lalu

Dunia Dipenuhi Dengan Hiasan
Semua dan Segala Yg Ada Akan
Kembali Padanya

Bila Waktu Tlah Memenggil
Teman Sejati Hanyalah Amal
Bila Waktu Telah Terhenti
Teman Sejati Tingallah Sepi