Thank you to my rOomate...


Hari ni aku nak cerita sikit pasal makanan...

makanan yang aku paparkan kat atas tu bukan la makanan malaysia...tp makanan dari timur

tengah...

Jam menunjukkan pukul 1 ptg...tetiba enset daunku bergegar (vibrate mode)

aku mendapat mesej dari rOomateku...beliau mengajakku lunch tapi lepas abes kelas la...

dalam kul 4 camtu baru la beliau balik dari kelas...perutku berbunyi tak henti-henti dari tengah

hari lagi...

lalu beliau mengajakku keluar makan tapi lepas asar la..katanya..Adus..terpaksa aku menunggu

lagi...huhu..

setelah selesai solat asar disurau, rOomateku mengajak makan di sebuah kedai yang 'special'...

kat kedai tu just faham 2 bahasa je...bahasa arab dengan english...mana tak nye..kedai pak arab

yang rOomateku bawak...ni mesti terpengaruh dengan lecturer dia la ni...huhu..lecturer dia

syorkan kedai Jabal Lubnan, dekat belakang hentian kajang...

kami pun pergi laa...setibanya kami didepan kedai tersebut, tiada sorang pelanggan pun

lagi...jam menunjukkan jam 5.20 ptg...kiranya kami la pelanggan pertama buat petang tu...

masa nak pilih makanan tu, aku tak taw nak pilih...mana tak..tulis dalam BA mana la aku nak

paham...tapi ada BI jugak..huhu...masalahnya takde gambar...so tak dapat nak imagine..huhu..

last-last kami order grill meat kebab, meat kabsah, fresh orange and laban...

kami pun berimaginasi laa...macam mana rupa makanan tu...maklum laa..harga semua RM 5 ke

atas...pastu fikir mesti banyak...maklum laa..orang arab kan makan banyak..tu sebab badan pun

besar..huhu...

dalam 20 minit menunggu...sampai jugak makanan...jangkaan kami meleset...makanan yang

dihidangkan tak seperti yang difikirkan...

grill meat kebab : daging 2 cucuk + french fries + daun salad n timun n tomato + 2 roti pita kosong...RM8.00

meat kabsah : nasi kuning + daging kambing (seperti dalam gambar) RM9.00

laban : susu arab yang masam lagi masin...rasa pelik jer...RM4.00

Fresh Orange : jus oren laa...RM2.50

tergelak kami berdua tengok makanan tu memang jauh dari ape yang diimaginasikan..huhu..

nasi yang aku makan tu takde kuah dia bagi sambal je.. so aku pun mintak la sos cili rasa manis

la cikit nanti..

pak arab tu tengok semacam je...aku dapat agak yang dia ingat aku nak mintak sambal

lagi..padahal aku nak mintak sos cili...lalu pak arab tu sebut satu perkataan dalam bahasa

arab..aku tak paham so aku men angguk jer...last-last dia bawak sup kosong...tergelak lagi kami

berdua...dia dapat agak yang dia salah so dia tanya aku...aku pun kata betul la tu 'sos

cili'..hahaha...'sos cili' dia memang best...huhu..

tak berapa lama tu kami terserempak dengan lecturer fpi...ustaz tu memang selalu datang

makan kat situ...sedap katanya..biasa ja bagi aku...ustaz tu syorkan kami makan nasi arab yang

harga RM30 untuk 3 orang arab makan...kalu orang malaysia yang makan hidangan tu boleh la

dalam 5-6 orang makan...dengan teh arab memang layan kata ustaz tuh...

the moral of the story : jimat-jimat la berbelanje tu..jangan fikir nak makan sedap-sedap je..(padahal rasa besa je..) huhu...

0 comments:

Blog Widget by LinkWithin
;

About Me

My photo
Kangar, Perlis, Malaysia
Assalamualaikum... nama diberi Muhammad Hafiz Bin Hakimi. Dilahirkan pada 3 Muharram 1410 bersamaan 6 Ogos 1989 di Hospital Besar Kajang,selangor. under graduate UKM. Bachelor Of Information Technology (Multimedia)(2008-present) "History doesn't repeat itself but AWAKEN!!!"

About this blog

Bagaimana Kau Merasa Bangga
Akan Dunia Yg Sementara
Bagaimanakah Bila Semua Hilang dan Pergi
Meninggalkan Dirimu

Bagaimanakah Bila Saatnya
Waktu Terhenti Tak Kau Sadari
Masikah Ada Jalan Bagimu Untuk Kembali
Mengulangkan Masa Lalu

Dunia Dipenuhi Dengan Hiasan
Semua dan Segala Yg Ada Akan
Kembali Padanya

Bila Waktu Tlah Memenggil
Teman Sejati Hanyalah Amal
Bila Waktu Telah Terhenti
Teman Sejati Tingallah Sepi